صادرات موسیر خشک

صادرات موسیر

صادرات موسیر خشک

ایران یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گیاهان دارویی است. موسیر یکی از این محصولات و گیاهان است که به کشورهای دیگر صادر میشود. موسیر صادراتی بصورت تناژ (عمده) خریداری می شود و معمولا در بسته بندی کارتنی برای جلوگیری از خرد شدن اسلایس ها و همچنین ایجاد حس رضایت در ذهن خریدار عرضه می شود.

صادرات موسیر خشک

انواع مختلف موسیر

1- موسیر تازه

2- پودر موسیر: از موسیر به دلیل طعم مناسبی که دارد به عنوان چاشنی استفاده میکنند. به همین خاطر آن را پودر کرده و در انواع سس‌ها و غذاها استفاده میکنند.

3- موسیر خشک

روش های خشک کردن موسیر

موسیر را برای نگهداری، انبار کردن و صادرات به روش‌های مختلفی خشک میکنند. از روش‌های مرسوم و به کار گرفته شده میتوان به این سه مورد اشاره کرد:

1- به صورت آفتابی

2- به صورت سایه خشک

3- به صورت دستگاهی

بهترین روش برای خشک کردن موسیر، روش صنعتی است که طی آن از دستگاه‌‌های مخصوص خشک کردن استفاده میکنند. دستگاه‌های خشک کن موسیر دارای سینی‌های مخصوص با منافذ بسیار کوچک و ریز میباشند. این دستگاه‌ها در مدت زمان کوتاه عمل خشک کردن موسیر را انجام میدهند و محصول باکیفیتی را در اختیار ما قرار خواهند داد. قابل ذکر است که دستگاه‌های مخصوصی نیز برای پودر کردن موسیر وجود دارد.

انواع موسیر خشک

1- موسیر سفید

2- موسیر قهوه ای

انواع موسیر برای صادرات

1- موسیر پلاکی:

موسیر پلاکی بهترین نوع بار خشک است که از اسلایس کردن موسیرهای درشت و خشک کردن آن در سایه و با استفاده از فن، تولید میشود. این نوع موسیر عمدتا به کشورهای اروپایی و کشورهای حوضه خلیح فارس مانند امارات و عربستان صادر میشود.

2- موسیر درهم:

نوع دیگر این محصول، موسیر خشک درهم است و تنها تفاوت آن با محصول پلاکی اندازه آن است. اندازه اسلایس‌های موسیر خشک درهم از موسیر خشک پلاکی کوچکتر است و درنتیجه به اندازه بار پلاکی ظاهر عالی ندارد و ارزان تر است. اما مزه و طعم آن با موسیر پلاکی یکسان است.

3- موسیر آفتابی:

نوع سوم، موسیر خشک آفتابی است که همانطور که از اسمش مشخص است در زیر نور آفتاب خشک میشود و به همین دلیل رنگ آن کمی تیره میشود.

4- ضایعات موسیر:

نوع آخر، ضایعات موسیر است! بله درست متوجه شدید برخی از کشورها مانند عراق ضایعات خشک موسیر را به دلیل عطر و طعم موسیر در آن و قیمت ارزانی که دارد، در صنایع غذایی استفاده میکنند. موسیر خشک کلنگی یا ضایعات موسیر شامل قسمت‌های گندیده و پاره شده موسیر است که از قسمت سالم این گیاه جدا میکنند و زیر نور آفتاب قرار میدهند تا خشک شود.

تولیدکنندگان موسیر در ایران چه شهرهایی هستند؟

از مهمترین شهرهای تولید کننده موسیر در ایران میتوان به همدان، یزد، مازندران، گیلان، شیراز، اصفهان، آبادان، بجنورد، ایلام و چهار محال بختیاری اشاره کرد.

از مهم‌ترین کشورهای عمده مصرف کننده موسیر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

کشورهای عربی مانند: کویت، قطر، عراق، امارات

کشورهای اروپایی و آسیایی مانند: بلغارستان، آذربایجان، روسیه، آلمان

اگر شما قصد صادر کردن موسیر از ایران به کشورهای همسایه را دارید قطعا می‌بایست درمورد میزان تقاضا و مصرف این محصول در کشور مقصد اطلاعات کافی را کسب کنید.

صادرات موسیر خشک

انواع موسیر صادراتی

1- موسیر خشک

2- پودر موسیر

3- گرانول موسیر

عمده بار صادراتی را موسیر خشک اسلایس شده تشکیل میدهد. موسیر خشک حمل و نقل آسان تر و ماندگاری بیشتری نسبت به موسیر تازه دارد بنابراین برای صادرات مناسب است. طبیعتا هرچه موسیر خشک درشت تر و خوش رنگ تر باشد کیفیت آن بالاتر بوده و قیمت آن بیشتر است.

خریداران موسیر خشک از ایران چه کشورهایی هستند؟

صادرات موسیر خشک به بسیاری از کشورها از جمله کشورهای اروپایی و در کیفیت‌های مختلفی صورت میگیرد. از جمله خریداران موسیر خشک از ایران کشورهای ترکیه، عمان، امارات، بحرین، روسیه و کویت هستند. روسیه یکی از مشتریان مهم محصولات کشاورزی ایران است.

عمده موسیر ایران به کشورهای همسایه حوضه خلیج فارس از جمله امارات، عربستان، عراق و … از راه دریا صادر میشود. البته متاسفانه به دلیل تحریم‌های موجود خیلی از مواقع موسیر ایران با نام شرکت‌های افغانستانی صادر میشود.

نکاتی که برای صادرات موسیر بهتر است بدانیم! 

مهم ترین اصل در صادرات کیفیت محصول است. مدتی پیش بود که روسیه واردات محصولات گلخانه‌ای از جمله فلفل را به دلیل استفاده نادرست از سم‌ها و کودهای شیمیایی متوقف کرد، این موضوع باعث ضررهای مالی زیادی برای گلخانه‌داران شد. پس در مورد موسیر نیز باید با احتیاط عمل کرد و کیفیت محصول صادراتی را حفظ کرد چرا که اگر بازار موسیر از دست برود به این راحتی قابل جبران نیست!

علاوه بر کیفیت محصول صادراتی؛ بسته بندی مناسب و استاندارد محصول موسیر میتواند یک مزیت رقابتی برای تولیدکنندگان موسیر ایرانی در برابر سایر رقبا باشد. بهتر است موسیر خشک را در کارتن‌های ۱۰ کیلویی به همراه تکه‌ای روزنامه قرار دهید و به خوبی در آن را مهر و موم کنید.

بیشترین حجم موسیر خشک ایران به عراق صادر میشود. عراق یکی از مهم ترین بازارهای صادراتی ایران است که به دلیل روابط سیاسی خوب بین ایران و عراق، صادرات به این کشور در حجم گسترده انجام میشود. تخمین زده شده که حدود ۸۰ درصد موسیر خشک ایران به عراق فروخته میشود. کشور عراق به دلیل شرایط اقلیمی و درگیری‌های طولانی مدت در جنگ از نظر کشاورزی ضعیف است و عمده محصولات کشاورزی مورد نیاز خود را وارد میکند. از طرفی ایران همسایه عراق به شمار میرود و فاصله گمرک‌های ایران و عراق به قدری کوتاه است که محصولات کشاورزی و فاسد شدنی فرصت خراب شدن پیدا نمیکنند.

بزرگ‌ترین صادرکننده جهانی موسیر تازه، چین است. این محصول به کشورهای غربی از جمله آمریکا صادر میشود و به دلیل تبلیغات و بازاریابی که چین انجام داده است طرفداران زیادی پیدا کرده است. همچنین بسته بندی و ظاهر موسیر چینی بسیار زیبا و مشتری پسند طراحی شده است و این موضوع در فروش موسیر چینی تاثیر زیادی داشته است.

مشاوره برای صادرات موسیر

برای مشاوره برای صادرات موسیر با شماره 09139818854 (آقای میراحمدی) تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
Call Now Buttonتماس جهت خرید انواع موسیر